Αρχίζουν οι εργασίες για την ανακαίνιση και αποπεράτωση του Αγίου Γεωργίου Σαντραπέ στην θέση Χωράφια Καστελόριζου, και ήδη έφτασε στο ακριτικό νησί ομάδα ειδικών αρχιτεκτόνων – συντηρητών με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Δρ. αρχιτέκτωνα μηχανικό Ε.Μ.Π. κ. Μαμαλούκο Σταύρο .

Ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος και συγχρόνως εκκλησιαστικό μνημείο το οποίο κτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τους μεγάλους ευεργέτες του νησιού Λούκα και Αναστασία Σαντραπέ.

Μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την ευγενή χειρονομία της οικομικής υποστήριξης του εφοπλιστή κ. Αθανασίου Μαρτίνου μέσω της ΑΙΓΕΑΣ/ΑΜΚΕ το έργο ξεκίνησε.

Όπως γράφει η Ροδιακή, η ομάδα αρχιτεκτόνων σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου ανέλαβε τη συμπληρωματική τεκμηρίωση του Ιερού Ναού με σκοπό την επικαιροποίηση υπαρχόντων παλαιών μελετών προκειμένου να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης του μνημείου.
Ο Δήμος Μεγίστης εκφράζει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία σε όσους έχουν ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Καταρχάς την Ιερή Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου ιδιοκτήτρια του μνημείου η οποία το προωθεί με έντονο ενδιαφέρον και διά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μεγίστης Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μαλτέζου και του Καστελοριζιού πολιτικού μηχανικού Γεωργίου Καραβέλατζη, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και όσους έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

“Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, όμως η δίψα όλων να γίνει το όνειρο πραγματικότητα θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια”, αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ – Στράτος Αμύγδαλος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.