Μεγάλος αριθμός επισκεπτών φθάνει στο νησί αυτή την περίοδο για να επισκεφθεί τα μοναστήρια του.

Εκατοντάδες επισκέπτες από την ηπειρωτική Ελλάδα φθάνουν στην Μυτιλήνη ακτοπλοϊκώς προκειμένου να επισκεφθούν τα μοναστήρια και τα άλλα προσκυνήματα της Λέσβου. Η Παναγία της Αγιάσου, η Παναγία της Πέτρας, ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου, το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ είναι ορισμένα από τα προσκυνήματα που περιλαμβάνονται στα εκδρομικά προγράμματα.

Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από την βόρειο Ελλάδα αλλά αρκετοί είναι και αυτοί που έρχονται από την Θεσσαλία. Ορισμένοι από τους επισκέπτες που μίλησαν στην κάμερα του «Ν» ανέφεραν πως έφθασαν στην Λέσβο από την Αυστραλία και αγαπούν τον Άγιο Ραφαήλ γι αυτό έκαναν το ταξίδι. Άλλοι τόνισαν πως έρχονται κάθε χρόνο.

Ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος δηλώνει: «Φαίνεται πως έχουμε επιστρέψει 15 χρόνια πίσω σε ότι αφορά τον προσκυνηματικό τουρισμό. Δηλαδή στις καλές εποχές αυτής της μορφής τουρισμού». Σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη βόρειο Ελλάδα ο κ. Πίκουλος τόνισε πως κάθε δεύτερο Σάββατο το Νήσος Σάμος πραγματοποιεί έκτακτο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη καθώς είναι πολλά τα Ι.Χ. και τα φορτηγά που πρέπει να μεταφερθούν προς τη Λέσβο. Επίσης είπε πως αυτή την περίοδο υπάρχουν 7 δρομολόγια που συνδέουν τη Λέσβο με την βόρειο Ελλάδα, 4 δρομολόγια προσεγγίζουν το λιμάνι της Καβάλας και 3 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ενώ από σήμερα 4 Ιουλίου προστίθεται και η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Λήμνο και την Μυτιλήνη από το ταχύπλοο της εταιρείας Sea Jet.

Κρίσιμο ρόλο στην ανάκαμψη του θρησκευτικού τουρισμού της Λέσβου φαίνεται πως έχουν διαδραματίσει τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τουρισμός για όλους αλλά και οι προσφορές που κάνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.