ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Που θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα ενοικίου και ποια προβλήματα παρουσιάζονται τώρα με τις αιτήσεις. Δεδομένου ότι οι αιτήσεις για το επίδομα εγκρίνονται για έξι μήνες, θα πρέπει και το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα υποβολής αίτησης. Κατά συνέπεια, για αιτήσεις που θα υποβληθούν εντός Μαρτίου θα πρέπει το μισθωτήριο να μη λήγει πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για το επίδομα ενοικίου, το βασικότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι είναι ότι ενώ συμπληρώνουν τον αριθμό μισθωτηρίου, δεν αναγνωρίζει το σύστημα ούτε καν ότι υπάρχει ενεργό συμβόλαιο.

Αρκετοί ιδιοκτήτες όχι μόνο ζητούν από τον ενοικιαστή να πληρώσει εκείνος το πρόστιμο αλλά φθάνουν στο σημείο να ζητήσουν και αύξηση καθώς βλέπουν ότι ο ενοικιαστής θα λαμβάνει ως επιδότηση μέρος του υφιστάμενου ενοικίου.

Μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί 15.228 αιτήσεις ενώ 24.066 πολίτες που υπέβαλαν αρχικά αίτηση στην πορεία μπήκαν στην εφαρμογή και την ακύρωσαν είτε γιατί έκριναν ότι δεν είναι δικαιούχοι λόγω κριτηρίων είτε γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που μισθώνουν την 1η κατοικία τους για λόγους όπως είναι η δήλωση στην Εφορία του μισθώματος που καταβάλλουν ή γιατί δεν τους επεκτείνει ο ιδιοκτήτης το υπάρχον συμβόλαιο προκειμένου να λάβουν το επίδομα.

Ως την Τετάρτη το μεσημέρι είχαν υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.epidomastegasis.gr 224.968. αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου, ενώ εγκρίνονται μόλις 4 στις 10.

Δείτε αναλυτικά πως θα δοθεί αναδρομικά το επίδομα ενοικίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.