ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ: Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των χρημάτων στα αναδρομικά ενστόλων, μιας και αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, ώστε να τεθεί σε ισχύ και να ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων που θα ορίζουν σαφώς τις ημερομηνίες καταβολής των ποσών στους δικαιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σπεύδουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και εξετάζουν και την έκτακτη καταβολή για τα αναδρομικά ενστόλων στους λογαριασμούς των δικαιούχων στην περίπτωση που δεν προλάβουν να τα επιστρέψουν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, που είναι η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών του δεύτερου δεκαπενθημέρου.

Η καταβολή των ποσών για απόστρατους και τους άλλους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων θα γίνει μαζί με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία εξετάζεται να πληρωθεί νωρίτερα, ενδεχομένως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Οι εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις που αναμένονται, θα καθορίζουν τις ημερομηνίες της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούχους, τη διαδικασία πληρωμής τους και το ύψος των παρακρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που θα διενεργηθούν επί των ακαθάριστων ποσών.

Στον προϋπολογισμό το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά για τα αναδρομικά ενστόλων, ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Να σημειωθεί εδώ ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.