Αγία Ζώνη-Αγρίνιο

Συνεχίζεται η κοσμοσυρροή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο για την Τιμία Ζώνη που θα παραμείνει στην πόλη έως σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Πλήθος κόσμου δημιουργεί ουρές έξω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγρινίου όπου από προχθές το απόγευμα βρίσκεται το κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου. Ενίοτε η αναμονή είναι αρκετά μεγάλη αλλά όλοι περιμένουν υπομονετικά , ιδιαίτερα οι γυναίκες άλλωστε που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Άγιον Όρος.

Θυμίζουμε πως στη Δοξολογία μετά την υποδοχή κατά την αντιφώνησή του ο Γέροντας Εφραίμ, αναφέρθηκε στο ιστορικό και στα θαύματα που έχουν επιτελεσθεί μέσω της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, τονίζοντας ότι αν είχαν γραφεί όλα τα θαύματα θα είχαμε γεμίσει δωμάτια με τόμους.

Είναι αδύνατον, είπε, η Παναγία να μην δημιουργήσει πνευματικό σεισμό με την παρουσία της, «όπου κι αν πήγαμε, όπου κι αν μας κάλεσαν, είναι αδύνατον να μην δώσει το σημείο των θαυμάτων της!».

Επίσης ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε ειδικά στην αγάπη που βλέπει να τρέφουν οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανία στην Παναγία και παρότρυνε όλους να ακουμπήσουν στην Αγία Ζώνη της τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

«Η Παναγία είναι πάντα μαζί μας, μας βλέπει, μας προσέχει, μας συμπαρίσταται. Εμείς να την παρακαλέσουμε να μας δώσει παρηγορία, να αυξήσει την πίστη μας, να μας δώσει δύναμη, ελπίδα, ανακούφιση, ανάπαυση, και αγαλλίαση, να μας δώσει χαρά καί λύση των προβλημάτων μας».

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

06:30’ Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
10:00’ Ιερά Παράκλησις της Θεοτόκου.
11:00’ Αναχώρησις της Τιμίας Ζώνης.

Αναχωρεί σήμερα από το Αγρίνιο η Αγία Ζώνη-κοσμοσυρροή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αναχωρεί σήμερα από το Αγρίνιο η Αγία Ζώνη-κοσμοσυρροή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αναχωρεί σήμερα από το Αγρίνιο η Αγία Ζώνη-κοσμοσυρροή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αναχωρεί σήμερα από το Αγρίνιο η Αγία Ζώνη-κοσμοσυρροή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.