Ευαισθητοποίηση, σεβασμός, ισότητα, προσβασιμότητα”, είναι το μήνυμα του δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη,
για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία. Μάλιστα ο Δήμο έχει δρομολογήσει έργα για την προσβασιμότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας για τα άτομα με αναπηρία.

«Τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται και θα πρέπει να μετέχουν με αξιοπρέπεια και χωρίς διακρίσεις σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αποτελεί μία από τις βασικές αρχές και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να είναι διαρκές και καθημερινό», αναφέρει ο Δήμαρχος και προσθέτει: «Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δρομολογήσει προς υλοποίηση και χωρίς χρονοτριβές, προγράμματα με εντάξεις έργων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας όπως η προμήθεια εξοπλισμού 32 συσκευών ηχητικής σήμανσης σε φωτεινούς σηματοδότες και τοποθέτηση 3 επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων, συνολικού προϋπολογισμού 54.612 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020”, και κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής σε σχολικές μονάδες του Δήμου, προϋπολογισμού 138.880 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

«Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετά. Όμως με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς, εργαζόμαστε εντατικά στο πρώτο αυτό διάστημα της θητείας μας, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και πάγια αιτήματα, αξιοποιώντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα», καταλήγει ο κ. Κορεντσίδης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.