Σε άτυπη διαμαρτυρία κατά της βίας ενάντια των γυναικών μετατράπηκε η κηδεία της Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της.

Σε άτυπη διαμαρτυρία κατά της βίας ενάντια των γυναικών μετατράπηκε η κηδεία της 29χρονης Τζεβριέ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της και κατέληξε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πολλές γυναίκες τη συνόδευσαν μαζί με τον ιμάμη στην τελευταία της κατοικία, κάτι που δεν συνηθίζεται στη Θράκη. Κι αυτό επειδή οι άνδρες είναι αυτοί που παραλαμβάνουν τη σορό από το σπίτι και το μεταφέρουν στο νεκροταφείο, συνοδεία θρησκευτικών λειτουργών, αν και τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη παράδοση ατονεί στους αστούς της μειονότητας. όπως αναφέρει το Thestival.

Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης: Ο θάνατος της Τζεβριέ μας εξοργίζει και μας θυμώνει
Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης εξέδωσε δελτίο τύπου για την δολοφονία της29χρονης Τζεβριέ.

Μεταξύ των άλλων τονίζουν πως “οι αποτρόπαιες συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες, που φτάνουν μέχρι το βιασμό και τις δολοφονίες, είναι το αποτέλεσμα -και όχι η αιτία- της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στην εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε”.

Παράλληλα αναφέρουν οτι ο θάνατος της 29χρονης Τζεβριέ, “μας εξοργίζει και μας θυμώνει”! Με αφορμή την 16η γυναικοκτονία διεκδικούν 3 αιτήματα:

“Ο θάνατος της 29χρονης Τζεβριέ Εδινερλί, που ήταν αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού της από το σύζυγό της, τις προηγούμενες μέρες, πέρα από τη θλίψη που μας προκαλεί, μας θυμώνει και μας εξοργίζει. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. Στη θέση αυτής της γυναίκας βρίσκονται χιλιάδες γυναίκες, που βιώνουν την κακοποίηση με κάθε τρόπο και την υπομένουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.