Όπως μας πληροφορεί η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομιλία Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου

Η Εκκλησία είναι ένας πνευματικός οργανισμός όμως στην Πατρίδα μας είναι συγχρόνως και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Ποια είναι η θέση του Ευαγγελίου στην πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδος σήμερα; Πως μετεξελίσσεται ο ρόλος της ορθοδόξου ελλαδικής Εκκλησίας στο Κράτος μας που επιδιώκει να γίνει άθρησκο;

Για την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση θα ομιλήσει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 6.30′ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος με θέμα:

«Η αμηχανία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα σήμερα!».

Θα προηγηθεί ο επίσημος αγιασμός της νέας ομιλητικής περιόδου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος Κουκουρίδης (κατά κόσμον Χρήστος), γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1962, στην Αλεξανδρούπολη. Έλαβε το πτυχίο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρουπόλεως και το της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 6 Οκτωβρίου 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Ρούσσα και μετονομάσθηκε Άνθιμος. Στις 29 Οκτωβρίου 1989 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στις 6 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Το 2004 χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 Οκτωβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και στις 5 Νοεμβρίου ενθρονίστηκε στην Αλεξανδρούπολη. Έλαβε μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές και ιεραποστολικές δράσεις. Επισκέφθηκε με διάφορες ευκαιρίες Πατριαρχεία, Αρχιεπισκοπές και Μητροπόλεις μας στο Εξωτερικό.

Συνέγραψε βιβλία και άρθρα και δημοσιεύει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.