Σκιάθος: ΣΤΙΣ 25/09/2022 το βράδυ της Κυριακής τελέστηκε Εσπερινός -Όρθρος και θεια λειτουργία απο τον Ηγούμενο Πατηρ Ιωσήφ της ΜΟΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ στο .μετόχι του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ του ΠΥΡΓΟΥ στην ΣΚΙΑΘΟ.

Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που βρίσκεται απεναντι από την είσοδο του Αεροδρομίου και εχει και κελιά που τα παλαιά χρόνια καθόντουσαν οι μοναχοί.

Τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ του Πύργου η Σκιάθος τον τιμά δύο φορές στις 8 Μαΐου και 26 Σεπτεμβρίου και χρονολογείται η κατασκευή του απο 1840 μ.χ.
Πολύς κόσμος απο νωρίς το απόγευμα έκατσε στο Μοναστηράκι του Αγιου και με φωτισμό από το φως των κεριών άκουσε με σεβασμό και δέηση τα μυστήρια της εκκλησίας.

Στο τέλος κέρασμα απο ντόπια λουκούμια ,κουλούρια ,καφεδες και γλυκά ειπα ν την τιμητική τους .

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Είναι μυστήριο για το πως έχει πεθάνει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, γι’ αυτό και η Εκκλησία μας δεν γιορτάζει την κοίμησή του, αλλά την μετάστασή του στις 26 Σεπτεμβρίου.
Σε ηλικία 105 ετών, είχε πει στους μαθητές του, να ανοίξουν μια κάθετο τάφρο.
Εκείνοι άνοιξαν μια τάφρο, τον έβαλαν μέσα, γέμισαν την τάφρο με χώμα και όταν έφτασαν στο κεφάλι του, πήραν ένα μαντήλι και κάλυψαν το κεφάλι του.
Μετά από λίγη ώρα, του το έβγαλαν και είδαν ότι είναι νεκρός.
Τότε οι μαθητές πήγαν στην πόλη, για να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές, για να τον θάψουν όλοι μαζί. Επιστρέφοντας όμως εκεί, είδαν την τάφρο άδεια!
Μέχρι σήμερα υπάρχει αυτή η τάφρος στην Έφεσο και γίνονται πολλά θαύματα.
Λείψανο του Αγίου δεν έχουμε πουθενά και ίσως ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, τον επιστρατεύσει ο Κύριος στα έσχατα και ξαναέρθει να διοικήσει την Εκκλησία του Χριστού.
Έχει κάνει 207 νεκραναστάσεις!

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυξ

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.