ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ Live: 10 Ιουνίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης. Εκκλησία Live - Εσπερινός Αγίου Λουκά του Ιατρού Ζωντανά. Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς που φυλάσσεται στην Ενορία Πύλης από το Σάββατο απόγευμα στις 5 έως και την Κυριακή των Αγίων Πάντων το πρωί.

Εσπερινός με Αρτοκλασία Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 στις 19.00 το απόγευμα. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός o Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Θα διαβαστεί η ευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού υπέρ υγείας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού Αγίου Λουκά του Ιατρού ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 19.00.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού με την παράκληση και τον Πανηγυρικό Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός κατά κόσμον Βαλεντίν Φέλιξοβιτς Βόινο-Γιασενέτσκι είχε το χάρισμα της επιστημονικής και πνευματικής υπεροχής, που δεν το κράτησε για τον εαυτό του, ούτε το χρησιμοποίησε για να γίνει αρεστός στο σύστημα.

Το 1921 ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα.

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ήταν ένας ευφυέστατος επιστήμονας. Εξέλιξε την ιατρική επιστήμη και δη την χειρουργική, που είναι μια πάρα πολύ εξειδικευμένη και λεπτή ειδικότητα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.