ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΟΡΘΡΟΣ 29 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αποτομής Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή - Ευλογία και Αγιασμός.

Θεία Λειτουργία 29 Αυγούστου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 07.00.

ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 07.00 – Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Αποτομή Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννου

«Ουκ εξεστί σοί έχειν, τήν γυναίκα τού αδελφού σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα.

Τα λόγια του Τιμίου Προδρόμου, αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου.

Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της.

Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη.

Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την αποτομή της Τίμιας Κεφαλής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννη του Προδρόμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.