ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2026 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 23 Απριλίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Γεωργίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος και Μεγαλομάρτυρας. Ο Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός. Ο Άγιος Γεώργιος ο Κύπριος ο Νεομάρτυρας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 07.30 – Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου.

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΑκολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 07.30. Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος και Μεγαλομάρτυρας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 23 Απριλίου 2026 του Αγίου Γεωργίου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου – Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς. Ο πατέρας του, μάλιστα, πέθανε μαρτυρικά για το Χριστό όταν ο Γεώργιος ήταν δέκα χρονών. Η μητέρα του τότε τον πήρε μαζί της στην πατρίδα της την Παλαιστίνη, όπου είχε και τα κτήματα της. Όταν έγινε 18 χρονών, στρατεύθηκε στο ρωμαϊκό στρατό.

Αν και νέος στην ηλικία, διεκπεραίωνε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις τέλεια. Όλοι τον θαύμαζαν για το παράστημα του. Γι’ αυτό, γρήγορα τον προήγαγαν σε ανώτερα αξιώματα και του έδωσαν τον τίτλο του κόμη και ο Διοκλητιανός τον εκτιμούσε πολύ. Από την εποχή του αυτοκράτορα Δεκίου μέχρι την εποχή που ανέβηκε στον θρόνο ο Διοκλητιανός, το 283 μ.χ., η Χριστιανική Εκκλησία μεγάλωσε πάρα πολύ, γιατί επικρατούσε ειρήνη.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.