Η Μοναχή Φιλοθέη , Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Τρικάλων Κορινθίας , ενημερώνει ότι 10 και 11 Φεβρουαρίου η Ιερά Μονή θα τελέσει Ιερές Ακολουθίες επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Βλασίου.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα 11 Φεβρουαρίου στις 7 το πρωί η Θεία Λειτουργία.

Η Ηγουμένη Φιλοθέη ανέφερε τα εξής για τη σημασία της Εορτής:

΄΄Η Εορτή του Αγίου Βλασίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους Κορίνθιους. Οι Κορίνθιοι έχουν λατρεία στον Άγιο Βλάσιο παρόλο που στα Τρίκαλα πολιούχος είναι ο Άγιος Γεράσιμος. Είναι τέτοια η αγάπη για τον Άγιο Βλάσιο που τα περισσότερα ονόματα στην Κορινθία είναι το Βλάσης-Βλασία.

Στο Μοναστήρι μας φιλοξενούνται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Βλασίου. Είχαμε και την Τίμια Κάρα του Αγίου, όμως την πήραν οι Νοταραίοι και πουλήθηκε στα Ιεροσόλυμα.

Κατάς τις Ιερές Ακολουθίες θα τελέσουμε Υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως και μπορούν οι πιστοί να μας στέλνουν ονόματα προς μνημόνευση.΄΄

Το γραφικό κεφαλοχώρι, τα Τρίκαλα Κορινθίας σκαρφαλωμένο, στις δασωμένες πλαγιές της Ζήρειας, μέσα στα έλατα και στα πεύκα. Προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Βλάση το οποίο βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλάγιά του βουνού με την καταπληκτική θέα. Συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο Κυλλήνης (Καιρού επιτρέποντος). Επιστροφή στα Μεσαία Τρίκαλα για γεύμα και επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος προστάτης της Κεφαλονιάς. Πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.