ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΡΟΔΟΣ: Λαοθάλασσα πιστων απόψε στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος στα Κολύμπια της Ρόδου.

Ρόδος ΤΩΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020 οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Τρύφωνος εις τον Ιερό Ιδρυματικό Ναό Αγίου Τρύφωνος στα Κολύμπια της Ρόδου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, π. Αθανάσιος Μισσός, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν Ιερό Λείψανο του Αγίου Τρύφωνος.

Στον εσπερινό παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και ο εξ Αθηνων εκδότης του ομίλου ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέας Μ. Καραγιάννης.

Άγιος Τρύφωνας- Το Ευαγγέλιο

Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2020. Προεόρτια Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας.

Ο Όσιος Βασίλειος Α’ ο Ομολογητής και Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Ναυπλίου. Οι Άγιοι Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων και Γεώργιος οι Μάρτυρες εν Μεγάροις.

Κατά Ματθαίο: Μάθημα από τη συκιά. Άγνωστη η ημέρα και η ώρα. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Η συνέχεια στο άρθρο Ευαγγέλιο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 – Άγιος Τρύφωνας

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-5)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.