ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΡΟΔΟΣ ΤΩΡΑ: Πλήθη λαού προσκύνησαν τον Άγιο Τρύφωνα τον Μάρτυρα στον ομωνυμο Ιερό Ναό στα Κολύμπια της Ρόδου.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος εις τον ομώνυμον Ιερόν Ναόν στα Κολύμπια της Ρόδου χοροστατούντος του Σεβ Μητροπολίτου Ρόδου κκ Κυρίλλου πλαισιούμενου από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσό και Ιερείς της Μητροπολεως.

Η προσφώνησις του Αρχιμ. Αθανάσιου στον Δεσπότη:

Λύτρωσαι πάσης βλάβης και παντοίας ανάγκης , Τρύφων Μεγαλομάρτυς , τους σε μακαρίζοντας .

Σεβασμιώτατε άγιε Ρόδου , τίμιον πρεσβυτέριον, λαέ του Θεού ευλογημένε ,

Συνήχθημεν αφ’ εσπέρας επί το αυτό, άδοντες και ψάλλοντες εφ’ όλης ψυχής και διανοίας και υμνούντες Τρύφωνα τον ιατρόν και μεγαλομάρτυρα. Η αποψινή εσπερινή δέηση επισκιάζεται έτι ένα έτος από την φοβερά απειλή της πανδημίας του COVID 19 που ταλανίζει μήνες και έτη τώρα την ανθρωπότητα απανταχού της γης. Συμμορφούμενοι λοιπόν προς τας υποδείξεις των ειδικών θεραπόντων της ιατρικής , τηρούμε τα μέτρα μην τυχόν και κάποιος φιλάγιος πιστός εκπειρασθή και δοκιμασθή από τις φοβερές συνέπειες της νόσου.

Όθεν , η νυν εορτή αποκτά ιδιαίτερο ρόλο καθότι το τρέχον διάστημα έχουμε εντονότερη την ανάγκη των πρεσβειών του Αγίου Τρύφωνος. Ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών , ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δια των Αγίων του έχει καταλείψει εις ημάς παραμυθία αρραγή και ακατάσειστον, την προσευχή μας προς αυτούς, καθώς μνήμη Αγίου, μίμησις Αγίου.

Οι ενθάδε αδελφοί μας είναι κατά βάσιν οι τρόφιμοι του ιδρύματος…….. και είναι αυτοί οι κατά βάσιν χρήζοντες της μεσιτείας του Αγίου Τρύφωνος , επειδή το σωματικό τους άλγος είναι Σταυρός και η νοσηλεία και η περίθαλψη τους εδώ Γολγοθάς δυσανάβατος.

Ως εκ τούτου παρακαλούμεν ημάς σεβασμιώτατε ποιμενάρχα της θεοσώστου και υμάς Μητροπόλεως Ρόδου όπως εύχεσθε δια παντός στον πανοικτίρμονα Θεόν,όπως κουφίζη τον πόνο των αδελφών μας και να ενδυναμώνη το προσωπικό του ευαγους ιδρύματος στον καθ’ημέραν αγώνα τους .

Ο Άγιος Τρύφων είθε να χαρίζει πλούσια τα ελέη Του και να εύχεται στον Πανάγιο Θεό να μακροθυμεί και να μας χαριτώνει.

Μετά της εν Κυρίω αγάπης ασπαζομαι υμάς εν φιλίματι αγίω.

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.