Άγιος Όρος - Ιερά Μονή Βατοπαιδίου: Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Με την Αγιορείτικη τάξη και την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Προεξάρχον των Ιερών Ακολουθιών φέτος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής.

Το Καθολικό της Ιεράς Μονής ήταν κατάμεστο από πατέρες του Αγίου Όρους και Iερείς από διάφορα μέρη και πιστούς κάθε ηλικίας οι οποίοι έσπευσαν να προσευχηθούν και να αποθέσουν τις ελπίδες τους στη χάρη της Παναγίας.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε το κέρασμα στο συνοδικό, όπου εκεί ο γέροντας Εφραίμ ανέφερε λόγους οικοδομής για το πρόσωπο της Παναγίας και τόνισε τη μητρική κηδεμονία Της σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των ανθρώπων και αναφέρθηκε στα συνεχή καθημερινά θαύματα Της.

Ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την συμμετοχή του στην αποψινή αγρυπνία και εκ μέρους όλων των προσκυνητών και για την θερμή φιλοξενία στην Μόνη.

Συμπλήρωσε επίσης την προσωπική του εμπειρία από τις θαυμαστές παρεμβάσεις της Παναγίας κατά την ποιμαντική του διακονία στη Μητρόπολη του.

Μονή Βατοπαιδίου Κοίμηση της Παναγίας

Μονή Βατοπαιδίου Κοίμηση της Παναγίας 2019

Μονή Βατοπαιδίου Κοίμηση της Θεοτόκου

Μονή Βατοπαιδίου Κοίμηση της Θεοτόκου 2019

Μονή Βατοπαιδίου Πάσχα του Καλοκαιριού

Μονή Βατοπαιδίου Πάσχα του Καλοκαιριού 2019

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου 2019

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Πάσχα Καλοκαιριού

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Πάσχα Καλοκαιριού 2019

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Πάσχα του Καλοκαιριού

Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Πάσχα του Καλοκαιριού 2019

Διαβάστε όλα τα Αγιορείτικα νέα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.