Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου εόρτασαν πανηγυρικά στον πρώτο ναό του Αγίου που χτίστηκε στην Μακεδονίας μετά την αγιοκατάταξή του

Μέσα σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την πανδημία της Covid19, εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Του, στην Τοπική Κοινότητα Κυμίνων Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

Της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
Μέχρι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 θα παραμείνει η Τίμια Κάρα της Οσίας Υπομονής της Βασιλίσσης από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Κορινθίας προς ευλογία πιστών. Ο Ιερός Ναός, καθ’ όλη τη διάρκεια της Πανηγύρεως, θα παραμένει ανοιχτός κάθε ημέρα από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του ναού, Πρωτοψάλτης κ. Νίκος Κόιος και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Μαλούσης.

Ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Νεκταρίου στα Κύμινα είναι ο πρώτος ναός που ανεγέρθηκε στην Μακεδονία μετά την αγιοκατάταξή του Αγίου Νεκτάριου.

ΚΥΜΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.