Εορτολόγιο: 14 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεθοδίου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Δείτε το βίντεο.

Ο Άγιος Μεθόδιος ο Ομολογητής και ΠατριάρχηΕορτολόγιο: 14 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεθοδίου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.ς Κωνσταντινούπολης.

Ο Άγιος Μεθόδιος ο Ομολογητής και Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης.

Ο βίος, οι εικονομαχίες, η Πατριαρχεία, η προσφορά του στην Ορθοδοξία, η κοίμηση και το Απολυτίκιο του Αγίου Μεθοδίου του Ομολογητού και Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Γιορτή σήμερα: Άγιος Μεθόδιος ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης.

Απόστολος Αγίου: Επιστολή Ιακώβου, Ε'(5) 1-20

00:00 Εκκλησία Online
00:10 Άγιος Μεθόδιος

01:59 Απολυτίκιον Αγίου Μεθοδίου Ομολογητού

Ήχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Εὐσέβειας τὴν μέθοδον προβαλλόμενος, αἱρετικῶν διαλύεις τᾶς ἐπινοίας στερρῶς, Ὀρθοδόξων ἡ κρηπὶς Πάτερ Μεθόδιε τὴν γὰρ Εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ, ἀνεστήλωσας τιμᾶν, ὡς θεῖος ἱεροφάντωρ• καὶ νῦν ἀεὶ ἐκδυσώπει, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων – Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 07.45.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 14 Ιουνίου 2020 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.