ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στους Αγίους Ακινδυνους Αττικής.

Με κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέσθηκε σήμερα Τρίτη 25 Μαίου 2021 η ακολουθία του ευχελαίου έμπροσθεν του λειψάνου του Αγίου Παρθενίου , Επισκόπου Λαμψάκου , προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ρωγών κκ Φιλοθέου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

@ekklisiaonline

Αγιος Ιωαννης Ρωσος-Ευχέλαιο #ρωσος #ιωαννης #εκκλησια

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

@ekklisiaonline

Ευχέλαιο – Αγιοι Ακίνδυνοι, Ρωγων Φιλόθεος #ρωσος

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Ο Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Οι Άγιοι Μάρτυρες Ακίνδυνος και οι συν αυτώ ήταν όλοι αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β’. Το 330 μ.Χ..

Οι Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος μαρτυρικά και ένδοξα, παρέδωσαν όλοι τη μακάρια ψυχή τους στο ζωοδότη Χριστό. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένας Ιερός Ναός προς τιμή των Αγίων Ακινδύνων και βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους Αττικής

Ίσως δεν έχετε ακούσει για τους πέντε μαρτυρήσαντες Αγίους Ακίνδυνους, τους τόσο θαυματουργούς. Ίσως δεν γνωρίζετε τον υπάρχοντα υπό ανέγερση Ιερό Ναό στο δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, αφιερωμένο στους Αγίους Ακίνδυνους πλησίον του ιστορικού ναΐσκου, του από ετών υπάρχοντος στην περιοχή. Μα το σπουδαιότερο ίσως δεν έχετε ακούσει για το τεράστιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται εκεί.

Στην Ελλάδα μας δεν υπάρχει δεύτερος Ιερός Ναός προς τιμήν των Αγίων Ακινδύνων.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.