ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θεσσαλονίκη: Στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των λειψάνων και της εικόνας του Πολιούχου.

Του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου καθώς και του οικείου Ποιμενάρχου, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και εκ μέρους των Ιεραρχών προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την ευγενή πρόσκλησή του να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και ανέπτυξε στο λόγο του τη φράση του Αποστόλου Παύλου προς Α’ Κορινθίους Επιστολή «Θεμέλιον γάρ ἄλλον οὐδείς δύναται θεῖναι παρά τόν κείμενον, ὅς ἐστιν Ἰησοῦς Χριστός».

“Θεμέλιο της πίστης μας και, κατά συνέπεια, της ζωής μας ολόκληρης, έχουμε θέσει οι πιστοί τον Χριστό· έτσι λέμε και αυτό ομολογούμε. Έχουμε, όμως, πραγματικά θέσει θεμέλιο της πίστης μας, της σκέψης μας και της ζωής μας τον Χριστό;” αναρωτήθηκε και διαβεβαίωσε ότι μόνο με τον Χριστό μπορούμε να έχουμε προοπτική στη ζωή μας.

“Όταν θεμέλιο της ζωής μας βάζουμε άλλον και όχι τον ίδιο τον Χριστό, τότε έχουμε αποτύχει. Αυτό διακήρυξε και διακηρύττει η Αγία μας Εκκλησία. Τον Χριστό έβαλε θεμέλιο της ζωής του ο Άγιος Δημήτριος και μαρτύρησε για την πίστη του για να δοξαστεί και να χαριτωθεί από τον Αρχηγό της ζωής ώστε να θαυματουργεί με το άγιο μύρο του και να στέκει άγρυπνος φρουρός και προστάτης της Θεσσαλονίκης και όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών”

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.