ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Ο Άγιος Χαράλαμπος τιμάται σήμερα 10 Φεβρουαρίου. Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά την μνήμη των Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού (†202). Αναστασίου επισκόπου Ιεροσολύμων, Ζήνωνος οσίου ταχυδρόμου (†4ος αι.).Βάπτου και Πορφυρίου των δημίων. Ενναθάς, Ουαλεντίνης και Παύλου.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 10 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: 60 Ο Απόστολος Παύλος ναυαγεί στη Μάλτα

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: 1163 Δολοφονείται με χάπια που περιείχαν δηλητήριο ο βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, Μπόλντγουιν ο 3ος.

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: 1634 Σαν σήμερα ο Γαλιλαίος απαρνείται μπροστά στους ιεροεξεταστές τη θεωρία του ως αιρετική και λαθεμένη και δέχεται ότι η Γη είναι επίπεδη και ακίνητη. Λέγεται ότι την ίδια στιγμή σιγομουρμούρισε: «Και όμως κινείται!».

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: 1755 Πεθαίνει ο Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ, Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος. Ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική), η οποία επικράτησε και περιλαμβάνεται στα Συντάγματα σχεδόν όλων των δημοκρατικών χωρών του κόσμου. (Γεν. 18/1/1689)

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: 1828 Σαν σήμερα ο Ιμπραήμ καταστρέφει την Τριπολιτσά, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του ’21.

1837 Πεθαίνει ο Ρώσος συγγραφέας και ποιητής Αλεξάντερ Πούσκιν.

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: 1898 Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανός δραματουργός. (Όπερα της Πεντάρας, Ο κύκλος με την κιμωλία, Μάνα Κουράγιο, Η ζωή του Γαλιλαίου) (Θαν. 14/8/1956)

1912 Πεθαίνει ο Τζόζεφ Λίστερ, Άγγλος χειρουργός, που έθεσε τις βάσεις για την αντισηπτική χειρουργική. (Γεν. 5/4/1827)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.