ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 17.00 - Οι Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας.

Εκκλησία Live – Εσπερινός Αγίου Αθανασίου Ζωντανά. Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αθανασίου του Μέγα και Κυρίλλου των Πατριαρχών Αλεξανδρείας – Ευλογία και Αγιασμός. Εσπερινός 17 Ιανουαρίου 2022 στις 17.00 το απόγευμα. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Κύριλλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 17.00.

ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 17.00 – Οι Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2022 της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Μέγα και Αγίου Κυρίλλου των Πατριαρχών Αλεξανδρείας με την παράκληση και τον Πανηγυρικό Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 17.00
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Εσπερινός. Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ της εορτής του Αγίου Αθανασίου και Κυρίλλου – Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 17.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση και Εσπερινός Αγίου Αθανασίου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Αθανασιοσ
Αθανασιοσ
Αγιου Αθανασιου
Αγιοσ Κυριλλοσ
Κυριλλοσ
Εσπερινοσ
Παρακληση
17 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.