Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην πόλη των Πατρών.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Πρωτοκλήτου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος εκήρυξε θεολογικωτατα των θείον λόγον αναφερθείς στην μεγάλη προσωπικότητα του Πρωτοκλήτου, εστίασας σε τρια χαρακτηριστικά στοιχεία του Αγίου.

Α) Στην μαθητεία Β) Στην αποστολικοτητα και Γ) Στο μαρτύριο, τα οποία και εμβριθέστατα ανέλυσε, καταλήξας σε σωτήρια μηνύματα για τους ανθρώπους, τα οποία πηγάζουν από τη ζωή του Πολιούχου των Πατρών.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Αρχιερεύς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εν χαρά και αγάπη προσεφώνησε τους Αγίους Αρχιερείς, ευχαριστησας αυτούς από καρδιάς.

Ο Εσπερινός τελέστηκε σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως με τη συμμετοχή του Πατραϊκού Λαου, ο οποίος προσήλθε εν ευλαβεία, με τάξη και προσοχή, τηρουμένων τον απαραίτητων μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.