Ο Απόστολος Ανδρέας ήταν στο επάγγελμα ψαράς και μαζί με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου.

Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και… τους είπε «ίδε ο αμνός τού Θεού ο αίρων τήν αμαρτίαν τού κόσμου».

Οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.

Ο Απόστολος Ανδρέας κήρυξε στη Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο μάλιστα ο Απόστολος, είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Βυζαντίου.

Αφού εκεί εγκατέστησε πρώτο επίσκοπο, τον απόστολο Στάχυ κι αυτού διάδοχος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο. Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα.

Κατά την εποχή της διδασκαλίας του στην Πάτρα, θεράπευε κόσμο με την Χάρη του Αγίου Πνέυματος. Θεράπευσε ακόμα και την σύζυγο του ανθύπατου Αχαΐας Αιγεάτου και εκείνη πίστεψε στο Χριστό

Ο ανθύπατος εκνευρίστηκε και ειδωλολάτρες Ιερείς το ώθησαν να θανατώσει τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, σταυρώνοντάς Τον επάνω σε Χ.

ο Απόστολος Ανδρέας παρέστησε τον εαυτό του στο Θεό «δόκιμον εργάτην»

ο Ασεβής ανθύπατος δεν έδινε το λείψανο του Απόστολου Ανδρέα, στους πιστούς Χριστιανούς να το Ενταφιάσουν. Όμως στο τέλος της ημέρας, έχασε τα μυαλά του και αυτοκτόνησε. Έτσι οι πιστοί με τον Επίσκοπό τους Στρατοκλή, παρέλαβαν το Άγιο λείψανο και το ενταφίασαν με μεγάλες τιμές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.