ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαϊου 2023 η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του μακαριστού Προηγουμένου της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, Γέροντος Χριστοδούλου.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Γέροντας Ναθαναήλ, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, Γέροντος Χριστοφόρου.

Να αναφερθεί ότι τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκπροσώπησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντας Νικόλαος.

Επίσης, στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν εκπρόσωποι δέκα Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, καθώς και πάνω από 40 Ιερείς.

Στη συνέχεια στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής ακολούθησε η ταφή του Γέροντος Χριστοδούλου, την οποία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντας Ναθαναήλ.

Ο μακαριστός γέροντας Χριστόδουλος ετάφει στη βόρεια πλευρά του Καθολικού, όπου εκεί ετάφει ο Πατριάρχη Ματθαίος και μετέπειτα οι εκάστοτε Ηγούμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο λόγος του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, Γέροντος Νικολάου, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην ζωή του μακαριστού Γέροντος, τον οποίο όπως ανέφερε γνώριζε από την ηλικία τον 10 ετών.

Ακόμη για τον μακαριστό Γέροντα Χριστόδουλο μίλησε και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων Γέροντας Ναθανάηλ, όπου επαίνεσε τα χρόνια της ηγουμενίας του, τα οποία υπήρξαν χρόνια αυτοθυσίας, προσφοράς και αγάπης.

Τέλος παρετέθει τράπεζα κατά το ειωθός με ψάρι, μιας και σήμερα καταλυόταν λόγω Μεσοπεντηκοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.