Σήμερα τελέστηκε η λιτανεία της ιερής εικόνας από τη Μονή στο Πρωτάτο, όπου "ανταπέδωσε" την επίσκεψη της θαυματουργής εικόνας του Άξιον Εστί.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, πανηγυρίζει η εικόνα της Θεοτόκου Φοβερά Προστασία που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Σήμερα τελέστηκε η λιτανεία της ιερής εικόνας από τη Μονή στο Πρωτάτο, όπου “ανταπέδωσε” την επίσκεψη της θαυματουργής εικόνας του Άξιον Εστί, που έχει γίνει χθες στο Κουτλουμούσι, κατόπιν αρχαίου εθίμου.

Για την ονομασία της εικόνος αυτής υπάρχει το ακόλουθο περιστατικό: σε μια επιδρομή πειρατών, οι μοναχοί βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση και κατέφυγαν στην Παναγία. Μπροστά στην εικόνα αυτή με θέρμη παρακάλεσαν για την προστασία τους.

Η Παναγία τότε κατέστησε τη Μονή «αόρατη» στα μάτια των επιδρομέων, ενώ στη συνέχεια διασκορπίστηκαν και έφυγαν άπρακτοι από το χώρο του μοναστηριού αλλά και από όλο το Περιβόλι της Παναγίας. Όλοι μίλησαν τότε για παρέμβαση της Παναγίας. Η εικόνα της Παναγίας έκτοτε ονομάστηκε Φοβερά Προστασία.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.