Στις 10 Οκτωβρίου 2019, κατά τη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου, οι Άγιοι της Εκκλησίας μας εγγράφηκαν στον κατάλογο των αγίων της τοπικής μας Εκκλησίας. Επίσκοπος του μαρτύρου Gorazd - οι πατέρες Vladimír Petřek και Václav Čikl, καθώς και ο John Sonnevend, ο Václav Ornest και ο Karel Louda με τις οικογένειές τους, το μαρτύριο του Χριστού και των Αγίων. Ορθοδοξία κατά τη διάρκεια της Ιεραρχίας.

Jan Sonnevend

Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1880 στο χωριό Topolany κοντά Vyškov στη Μοραβία σε μια αγροτική οικογένεια. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Επιχειρήσεων στο Μπρνο, όπου επίσης εργάστηκε ως ασφαλιστικός υπάλληλος. Στη μητρόπολη της Νότιας Μοραβίας παντρεύτηκε τη Μαρία née Lorková το 1907 και ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε η κόρη του Ludmila.

Το 1924 συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μπρνο, η οποία τον εξέλεξε ως Αντιπρόεδρος της Χορωδίας των Πρεσβυτέρων. Ο Sonnevend βοήθησε τη δημιουργία μιας χορωδίας στο Μπρνο και υποστήριξε σημαντικά την κατασκευή της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας των Αγίων. Wenceslas. Στη δεκαετία του 1930 ήταν διευθυντής της Περιφερειακής Ασφαλιστικής Εταιρείας Ασφαλείας στο Μπρνο. Μετά τη συνταξιοδότησή του το 1938 μετακόμισε με τη σύζυγό του στην κόρη του στην Πράγα.

Εδώ, εκτός από τις φιλανθρωπικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Κεντρικής Μασαχουσέζικης Συμμαχίας εναντίον της φυματίωσης, αφιερώθηκε πρωτίστως στο έργο της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως προέδρου του Συμβουλίου της Πράγας του Καθεδρικού Ναού της Εκκλησίας των Αγίων. Κύριλλος και Μεθόδιος. Μετά τη γερμανική κατοχή εντάχθηκε στην αντίσταση και ήταν σε επαφή με μέλη διαφόρων οργανώσεων αντίστασης. Το αποκορύφωμα της αντι-επαγγελματικής του δραστηριότητας ήταν να βοηθήσει τους αλεξιπτωτιστές του ομίλου ANTHROPOID, ο οποίος διεξήγαγε μια επιτυχή δολοφονία στην Πράγα στις 27 Μαΐου 1942 του Ράιχ Προστάτη Reinhard Heydrich. Ο Sonnevend προσέφερε στους αλεξιπτωτιστές ένα καταφύγιο στην κρύπτη της ορθόδοξης εκκλησίας του καθεδρικού ναού σε συνεργασία με τον Ιεραπόστολο Vladimír Petřek, τον ανώτερο του ιερέα Václav Čikl και τους εκκλησιαστές του Václav Ornest και του Karel Louda.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.