Ερώτημα: Είναι ο "Μεθόδιος" ιερέας ; (αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο).

– 1ο αυτονόητο:
Οι μονές του Αγίου Όρους ανήκουν στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Συνεπώς, ηγούμενοι σε αυτές μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν χειροτονηθεί ιερείς στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

– 2ο αυτονόητο:
Η ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποκτάται με την χειροτονία από Επισκόπους της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συνεπώς, αν κάποιος παρουσιάζεται ως ιερέας της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να το αποδεικνύει με έγγραφο το οποίο φέρει τις υπογραφές των Επισκόπων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι τον χειροτόνησαν.

– Ο αρχικαταληψίας και αυτοπαρουσιαζόμενος ως δήθεν “ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου” ερωτάται αν είναι ιερέας και ποιός τον χειροτόνησε.
Ο ίδιος ο αρχικαταληψίας απαντά “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ”.

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται υπέρ της κατάληψης είναι άσχετα, περιττά και παραπλανητικά. Όλη η ουσία είναι αυτό το “δεν έχει σχέση”.

Ας μας απαντήσουν με ποιο δικαίωμα, με ποιό κανονισμό του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, της Εκκλησίας, των Αγίων Πατέρων, του Ελληνικού κράτους και των διεθνών συνθηκών (όλα αυτά επικαλείται ο “Μεθόδιος”), ένας που δεν έχει χειροτονηθεί στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να καταλαμβάνει με την βία μοναστήρι αυτής και να παρουσιάζεται ως ηγούμενος αυτής και εκπρόσωπος της Μονής διενεργώντας πλαστοπροσωπία.

Κατάληψη Εσφιγμένου: Το hoax του αιώνα!

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου

Δείτε το σχετικό βίντεο στον σύνδεσμο
https://vimeo.com/822987913/9df9a279ed

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.