ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ: Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποιεί το τρέχον χρονικό διάστημα εις την Αθωνική Πολιτεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνοδευόμενος από Κληρικούς και Λαϊκά Στελέχη της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο Σεβασμιώτατος, ετέλεσε εις τον Ιερό Ναό του Καθίσματος της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, ενώ προεξήρχε και της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η οποία ετελέσθη εις τον Καθολίκο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, πλαισιούμενος μεταξύ των άλλων από τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ναθαναήλ και τον Προηγούμενο αυτής π. Βασίλειο (Γοντικάκη), τελώντας προ της Απολύσεως, Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει δεκατεσσάρων (15) ετών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού, από Σάμου και Ικαρίας Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄ (Χρυσοφάκη), ο οποίος εκοιμήθη οσιακά εις το Ιερό κάθισμα της «Παναγίας της Πορταΐτίσσης» την 9η Ιούλιου του 2003.

Παράλληλα, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη εις την Ιερά Μονή Καρακάλλου, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο, ο οποίος και πρόεστη της πανηγύρεως επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς επίσης και με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ, με τους οποίους και αντάλλαξαν εόρτιες ευχές.

Άγιο Όρος: Τρισάγιο από τον Λαγκαδά Ιωάννη, υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.