ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο βίος, η κήρυξη του ευαγγελίου, η εκπλήρωση της προφητείας, το μαρτύριο, το Απολυτίκιο και τα Μεγαλυνάρια των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα των Αποστόλων, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Οι Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας οι Απόστολοι.

Εορτολόγιο: 11 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

Ο βίος, η κήρυξη του ευαγγελίου, η εκπλήρωση της προφητείας, το μαρτύριο, το Απολυτίκιο και τα Μεγαλυνάρια των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα των Αποστόλων, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Γιορτή σήμερα: Άγιοι Βαρθολομαίος και Βαρνάβας.

11 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά επίσης τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Ήχος γ’. Θείας πίστεως.

Θεία ὄργανα, τοῦ Παρακλήτου, καὶ ἐκφάντορες, τοῦ Θεοῦ Λόγου, ἀνεδείχθητε θεόπται Ἀπόστολοι, Βαρθολομαῖε τῶν Δώδεκα σύσκηνε, καὶ Βαρνάβα ὡς υἱὸς παρακλήσεως. Ἀλλὰ αἰτήσασθε, Χριστὸν τὸν Θεὸν πανεύφημοι, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

2:22 Μεγαλυνάριον Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα
Υμνήσωμεν πάντες χαρμονικῶς, τὸν τῆς Ἐκκλησίας, πρωτεργάτην καὶ ἀθλητήν, Βαρνάβαν τὸν θεῖον, ἀπόστολον τὸν μέγαν, χριστιανῶν τὸ κλέος ᾄσμασι στέφοντες.

2:44 Έτερον Μεγαλυνάριον Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα
Χαίροις Ἀποστόλων ἡ καλλονή, μύστα τοῦ Κυρίου, καὶ Ἀπόστολε ἱερέ· χαίροις θεηγόρε, σοφὲ Βαρθολομαῖε, ἡμῶν πρὸς τὸν Δεσπότην, μεσίτης ἔνθεος.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.