Δύο μικρούς παραμεθόριους οικισμούς στα ελληνοβουλγαρικά και στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την Ζώνη του τέως Δήμου Κυπρίνου, και το Ρήγιο Διδυμοτείχου επισκέφθηκε αντίστοιχα ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος καί Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το Σάββατο, 25 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος το πρωί λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Ζώνης και στη συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Εκκλησιαστικής Επιτρόπου Μαρίας Καράνταντη. Με τη ευκαιρία αυτή εξήρε την διακονία των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα στις ακριτικές ενορίες.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, τέλεσε τα Θυρανοίξια του πρόσφατα, με αποκλειστική πρωτοβουλία και δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως, ανακαινισθέντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρήγιο, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε την εκκλησιαστική, την ιστορική και την εθνική σημασία του εγχειρήματος της ανακαίνισης Ιερών Ναών στους μικρούς παραμεθόριους οικισμούς, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι τους αδυνατούν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.