Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 12ης Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στο 43ο Βαθμολογικό Κέντρο των Πανελλαδικών Εξετάσεων που λειτουργεί στο κτίριο του 2ου και του 6ου Γυμνασίων Αγρινίου.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Νάκος, ο Αντιπρόεδρος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Βετσόπουλος και οι καθηγητές πού συμμετέχουν ως βαθμολογητές στις εξετάσεις.

Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε, ότι για κάθε έργο που ξεκινάμε έχουμε ανάγκη την ευλογία του Θεού και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος. Παρότι το έργο που επιτελείτε έχει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να είναι μία διαδικασία αδιάβλητη και δίκαιη παρόλα αυτά και εσείς έχετε ανάγκη να ενισχυθείτε με την χάρη και τον φωτισμό του Θεού, ανέφερε μεταξύ άλλων και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε κουράγιο, να έχετε δύναμη, να έχετε νηφαλιότητα. Δεν μπορώ να σας προτρέψω να είστε ούτε χαλαροί, ούτε επιεικής. Εύχομαι να είστε πραγματικά δίκαιοι, γιατί ούτε πρέπει να αδικηθεί κάποιος, ούτε να υπερεκτιμηθεί».

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας του 2ο Γυμνασίου, ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Κομπορόζος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο εκδόσεις του Σχολείου για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη
Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Χρήστος Ζαρκαβέλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Δημήτρης Γαλαζούλας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.