Αγιασμός για το νέο διδακτικό έτος τελέστηκε χθες, 4 Οκτωβρίου 2022, στην νέα αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Καρύστου, στο κέντρο της πόλης. Της τελετής προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Παρίση.

Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι οι πατέρες της περιοχής. Ο Πρωτοσύγκελλος απευθυνόμενος στους παρισταμένους πατέρες και λαϊκούς, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Διευθυντού της σχολής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την σταθερή υποστήριξη και το Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου για την παραχώρηση της νέας αίθουσας, αναφέρθηκε στην σημασία της βυζαντινής μουσικής και στο ψαλτικό ήθος.

Μετά το πέρας του αγιασμού τέθηκε σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλη, επωνύμου Αγίου και Εφόρου της Σχολής, που μεταφέρθηκε εκτάκτως από την Κύμη για τον σκοπό αυτό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.