«Αναμφισβήτητα το Σχολείο είναι το εργαστήρι της μάθησης, το οποίο μαζί με το νου καλλιεργεί και διαπλάθει την ψυχή και το σώμα των μαθητών. Η εκπαίδευση δεν αποσκοπεί μόνο στην πολυμάθεια με την απομνημόνευση μιας σειράς γνωστικών δεδομένων, αλλά επιδιώκει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και τον εμπλουτισμό του ψυχικού κόσμου του παιδιού και του έφηβου με ουσιαστικές και χρήσιμες εμπειρίες.

Έτσι διευρύνει τούς ορίζοντες των μαθητών και συμβάλλει στη δημιουργία ώριμων και ελεύθερων πολιτών, σύμφωνα και με τον λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού «γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. 8,32).

Σταθερός στόχος όλων όσων ασχολούνται με την εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με υψηλά ιδανικά και με τις αξίες της Ελληνορθόδοξης Παιδείας μας.

Μιας Παιδείας ανθρωποπλαστικής και όχι διανοητικής, πού αναπτύσσει πολύπλευρα και αρμονικά τις πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις των μαθητών και διαμορφώνει υπεύθυνους και ευσυνείδητους πολίτες με ήθος, κοινωνικότητα και συνεργατικότητα.

Η σχολική ζωή είναι σημαντική, όχι μόνο γιατί παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και τούς μηχανισμούς κατάκτησής τους, αλλά κυρίως γιατί καλλιεργεί το αίσθημα της συλλογικής-κοινωνικής και της προσωπικής ευθύνης», τονίζει στο μήνυμά του προς τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους.

Ο Σεβασμιώτατος, ωστόσο, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδη τέλεσε τον αγιασμό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου, παρουσία δε του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Βασ. Μαυρίδη στο 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδος.

Είχε έτσι την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να τους ευχηθεί τα δέοντα.
Αγιασμός σχολείων από Διδυμοτείχου Δαμασκηνό


Αγιασμός σχολείων από Διδυμοτείχου Δαμασκηνό

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.