ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Γιορτάζει η Αγία Σοφία σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2019. Χρόνια πολλά σε όλους. Ποιοι γιορτάζουν σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία.

Αγία Σοφία: Χρόνια πολλά για τη μεγάλη γιορτή.

Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη.

Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.

Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη.

Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής.

Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν δυναμική απάντηση της Πίστης: «ἐν πίστει ζῶ τῇ τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ τοῦ ἀγαπήσαντός με καὶ παραδόντος ἑαυτὸν ὑπὲρ ἐμοῦ» (Γαλ. 2: 20) δηλαδή «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου – Εορτολόγιο: Σοφιανός, Σοφούλης, Σοφία, Σόνια, Σοφιανή, Σόφη, Σοφίνα, Φιφή, Σοφούλα, Σοφίτσα, Σοφάκι,Πίστη, Πίστις,Ελπίδα, Ελπίς,Αγάπιος, Αγάπη,Σοφιάννα,Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος, Αγαθόκλεια,Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια,Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντής, Παντολεοντία, Παντολεοντή,Πηλεύς, Πηλέας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.