ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 07.00 - Η Αγία Παρασκευή η Ρωμαία η Οσιομάρτυς.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίας Παρασκευής Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 26 Ιουλίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς η Ρωμαία.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής και του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού προς προσκύνηση από τους πιστούς.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 07.00.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 07.00 – Η Αγία Παρασκευή η Ρωμαία η Οσιομάρτυς.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 26 Ιουλίου 2022 της εορτής της Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος της Ρωμαίας με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Αγίας Παρασκευής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής της Αγίας Παρασκευής της Ρωμαίας – Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγια Παρασκευη
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
26 Ιουλιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.