ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ : Πλήθη λαού συρρέουν απόψε στο λαμπρό Μοναστήρι της Αγίας Φιλοθέης στην Εκάλη και προσκυνούν τα Ιερά Λείψανα .

ΕΚΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης της Αγίας Φιλοθέης στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Εκάλη Κηφισιάς.

Σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας.

ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ – ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου 2020. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Άρχιππος ο Απόστολος. Η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία και Οσιομάρτυς.

Κατά Μάρκο: Η προδοσία και η σύλληψη του Ιησού. Ο νεαρός που διέφυγε. Ο Ιησούς μπροστά στο μεγάλο συνέδριο. Ο Πέτρος απαρνείται τον Ιησού. Ο Ιησούς μπροστά στον Πιλάτο. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΔ'(14) 43-72

Καὶ εὐθέως, ἔτι αὐτοῦ λαλοῦντος, παραγίνεται ᾿Ιούδας ὁ ᾿Ισκαριώτης, εἷς τῶν δώδεκα, καὶ μετ᾿ αὐτοῦ ὄχλος πολὺς μετὰ μαχαιρῶν καὶ ξύλων, ἀπεσταλμένοι παρὰ τῶν ἀρχιερέων καὶ γραμματέων καὶ τῶν πρεσβυτέρων.

Η συνέχεια στο άρθρο Ευαγγέλιο Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 – Αγία Φιλοθέη η Αθηναία

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.