ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά – Θεία Λειτουργία Αγίας Αικατερίνης Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αγίας Αικατερίνας – Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Αικατερίνη. Θεία Λειτουργία 25 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023. Η Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς. Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας. Ο Όσιος Πέτρος ο Ησυχαστής. Οι Άγιοι Εκατόν πενήντα Ρήτορες οι Μάρτυρες. Η Αγία Βασίλισσα η Μάρτυς. Η Απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος της Πανσόφου και Πανευφήμου Νύμφης Του Χριστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 11η ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Η Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίας Αικατερίνης. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου και Πανευφήμου Νύμφης Του Χριστού – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς την Αγία Αικατερίνη. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ιερό Σαρανταλείτουργο – Νηστεία Χριστουγέννων

Η Ενορία της Πύλης Τρικάλων όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος θα τελέσει το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

Αυτό σημαίνει ότι 40 συνεχόμενες μέρες η Εκκλησία θα λειτουργεί και ο Ιερέας θα Μνημονεύει αδιαλείπτως τα υπέρ Υγείας και Υπέρ Αναπαύσεως Ονόματα που θα του προσκομίζετε εγκαίρως.

Μια υπέροχη πνευματική ευκαιρία αποτελεί αυτή η περίοδος, όπου καθημερινά τελείται η θεία Λειτουργία, σε συνδυασμό με την νηστεία αλλά και την Ιερά Εξομολόγηση.

Μια ευκαιρία για όλους μας, ώστε να ενωθούμε με τα δεσμά της Αγάπης στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Θερμή Παράκληση όμως… Να μην μείνετε μόνο στο να στείλετε τα ονόματα, αλλά και κυρίως να συμμετέχετε στην Θεία Λειτουργία.

Η Συμμετοχή σας στο Ιερότερο των Μυστηρίων είναι το ζητούμενο ώστε να φτάσουμε στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων γεμάτοι Χριστό και ταπείνωση.

Αγια Αικατερινη
Αγια Αικατερινα
Αικατερινη
Αικατερινα
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
25 Νοεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 25 Νοεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.