Άγιο Όρος: Προσκληθείς από την Ιερά Ιβηριτική Επιστασία ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος (απόφοιτος της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και Αγιορείτης Μοναχός) χοροστάτησε και τέλεσε την αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου προς τιμήν της Παναγίας του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Η ακολουθία άρχισε στις 8 το βράδυ και τελείωσε στις 7 το πρωί με την παρουσία των Αντιπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας, καθώς και πλήθους μοναχών και λα ´ι ´κών προσκυνητών. Να σημειωθεί ότι κατά την ψαλμωδία του αρχαγγελικού ύμνου ενώπιον της εφέστιας θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του ´Αξιον Εστί αποδίδονται τιμές από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, ενώ μπροστά παρίσταται η Ιερά Επιστασία και δεξιά ο χορός των ψαλτών. Στον δεξιό χορό έψαλλαν πατέρες από την Ιερά Μονή Ιβήρων και στον αριστερό οι ψάλτες του Ναού του Πρωτάτου.

Η εικόνα του Άξιον Εστί δεν εξέρχεται τακτικά από το Άγιον Όρος, αλλά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Μέχρι τώρα έχει βγει προς προσκύνηση στην Αθήνα το 1963 για τις γιορτές της Χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους, το 1987 και το 1999, μετά τον σεισμό που έγινε στην Αθήνα, και στην Θεσσαλονίκη το 1985 και το 2012 για τις γιορτές της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE έχει προσκληθεί να έλθει ξανά στην Αθήνα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.