ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ: Μετά την αύξηση του βασικού μισθού, ο κατώτατος μισθός θα κυμανθεί στα 650 ευρώ ενώ αισθητά μεγαλύτερες θα είναι οι αυξήσεις για τους νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών που αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό. Το ύψος των αποδοχών των νέων έχει προσδιοριστεί από το 2012 στο ποσό των 510,95 ευρώ, μικτά.

Σήμερα ο βασικός μισθός είναι 586,08 ευρώ και με την αύξηση κατά 11% θα διαμορφωθεί στο ποσό των 650 ευρώ, αυξανόμενος κατά 64 ευρώ.

Η αύξηση αυτή θα συμπαρασύρει και όσους αμείβονται μεν με τον κατώτατο μισθό και παράλληλα λαμβάνουν επίδομα γάμου ή προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας, δηλαδή τις τριετίες που παραμένουν παγωμένες για όσους τις λάμβαναν έως το 2012.

Σημειώνεται ότι όσοι είχαν 2012 συμπληρώσει προϋπηρεσία έως το 2012, δικαιούνται αύξηση 10% για κάθε τριετία και έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για 9 έτη και άνω.

Από την αύξηση του βασικού μισθού 2019 ωφελούνται περίπου 600.000 άτομα που αμείβονται σήμερα με το ελάχιστο ύψος των αμοιβών ενώ παράλληλα, η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού πυροδοτεί ντόμινο αυξήσεων σε 24 επιδόματα, που έχει ως αποτέλεσμα να επωφελούνται περίπου 280.000 άτομα.

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα παρασύρει ανοδικά σειρά επιδομάτων που υπολογίζονται με βάση αυτόν, όπως το επίδομα ανεργίας, διάφορα βοηθήματα, αμοιβές για συμμετοχή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ κλπ.

Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει με τη σειρά του και μια σειρά από επιδόματα.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.