«Αυτή η πανδημία έχει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλο πανικό, φόβο ασθένειας και φόβο θανάτου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατάσταση της πανδημίας μας καλεί να προβληματιστούμε όλο και πιο έντονα για τη σημασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας στη γη.

Οι Άγιες Γραφές μας λένε ότι η ανθρώπινη ζωή και υγεία είναι δώρα του Θεού – του Δημιουργού, αλλά αυτά τα δώρα πρέπει να διατηρούνται και να καλλιεργούνται με υπευθυνότητα.

Η Σοφία Σολομώντος μας διδάσκει ότι «ο Θεός δεν δημιούργησε τον θάνατο και δεν χαίρεται για την απώλεια των ζωντανών» (1:13), αλλά «μέσω του φθόνο του διαβόλου, ο θάνατος μπήκε στον κόσμο» (2:24), όταν ο Αδάμ και Εύα εξαιτίας της ανυπακοής τους έσπασαν την κοινωνία με τον Θεό, ο οποίος είναι η Πηγή της ζωής και της υγείας (πρβλ. Γένεση 3: 1-6)»

«Ως αποτέλεσμα, σταδιακά εμφανίστηκαν ασθένειες και ο φυσικός θάνατος του ανθρώπου, καθώς και διαταραχές στη φύση με αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή.

Ωστόσο, η αγάπη του Θεού Δημιουργού για την ανθρωπότητα και για όλη τη δημιουργία παραμένει σταθερή στην ιστορία, επειδή ο Θεός θέλει να απελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία ως εγωιστικό τρόπο ζωής, ασθένειας και θανάτου.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός θεράπευσε πολλούς ασθενείς, κι έπειτα πέρασε κι ο ίδιος από ταλαιπωρίες και εν τέλει τον θάνατο, για να ξεπεράσει τον θάνατο μέσα από αυτήν την Ανάσταση και να δώσει σε όλους τους ανθρώπους τη δυνατότητα ανάστασης (πρβλ. 1 Κορινθίους 15:22).

Σε αυτήν την προοπτική, η ζωή του ανθρώπου στη γη έχει πλήρη σημασία αν νοείται ως χρόνος πνευματικής προετοιμασίας του ανθρώπου, για να μπει στην αιώνια αγάπη και χαρά του Θεού, εάν ο άνθρωπος αγαπούσε τον Θεό και τους συνανθρώπους του κατά τη γήινη ζωή (πρβλ. Ματθαίος 25, 31-46)».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.