Την Κυριακή, 9 Μαρτίου 2025, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος προέστη της Ακολουθίας συμπαριστούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρίστης κ. Μάξιμο, ενώ τους αρχιερείς συνόδευσε λειτουργικά ο προιστάμενος των ελληνικών κοινοτήτων της Βιέννης, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Νικολίτσης.
Μετά τη θεία Λειτουργία ανεγνώσθη το συνοδικό της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας. Στην ακολουθία παρέστη όμιλος του Λαογραφικού Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου με παραδοσιακές φορεσιές.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε με αφορμή τα βιβλικά αναγνώσματα της ημέρας, που μας προσκαλούν να προσέλθουμε στην Εκκλησία και να γνωρίσουμε, κατά το λόγο του αποστόλου «ελθέ και είδε».





































