"Συμπάσχουμε με τον πόνο τους, μοιραζόμαστε την αγωνία τους", σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, αναφερόμενος στους ανθρώπους που δοκιμάζονται μετά από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Αιγαίο Πέλαγος, κοντά στη νήσο Σάμο.

Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τη βαθιά θλίψη και την οδύνη του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Σάμο και στη Σμύρνη, ενώ μεταφέρει τις ευχές των Επισκόπων, του ιερού Κλήρου, των μοναστικών αδελφοτήτων και όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για τάχιστη επούλωση των πληγών όσων πονούν ψυχικώς ή σωματικώς.

“Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων”, τονίζει στο ίδιο μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ καταληκτικά εύχεται: “Είθε η φοβερά αυτή δοκιμασία που βιώνουν σήμερα από κοινού οι δύο λαοί, να είναι η τελευταία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπενθύμιση του ότι περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν”.

Ακολουθεί ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου

Με βαθιά θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε από εδώ, στους Αντίποδες, τις εικόνες καταστροφής που μας έρχονται από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, κυρίως από τη Σάμο και τη Σμύρνη, όπου δυστυχώς καταγράφονται και απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

Εκ μέρους των Επισκόπων, του ιερού Κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, και διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλου του χριστεπωνύμου πληρώματός της, επιθυμώ να εκφράσω τη συμμετοχή μας στην οδύνη των συγγενών και των οικείων των θυμάτων, καθώς και στο πένθος των δύο λαών.

Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στους ανθρώπους που ετούτες τις ώρες δοκιμάζονται και πονάνε, ψυχικώς ή σωματικώς. Συμπάσχουμε με τον πόνο τους, μοιραζόμαστε την αγωνία τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να τους παρηγορήσει, να τους ενδυναμώσει και τάχιστα να επουλώσει τις πληγές που τους προκάλεσε αυτή η ανείπωτη καταστροφή.

Προσευχόμαστε, παράλληλα, για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, όπως και για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου των διασωστών, οι οποίοι πασχίζουν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που ακόμη βρίσκονται σε κίνδυνο.

Είθε η φοβερά αυτή δοκιμασία που βιώνουν σήμερα από κοινού οι δύο λαοί, να είναι η τελευταία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπενθύμιση του ότι περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.