Άρχισαν οι ετοιμασίες για τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί αύριο, Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, στην ιστορική Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Κυζίκου, επι τη αποδόσει της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Κατά τη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Την από τεχνικής πλευράς μέριμνα για την πραγματοποίηση της Λειτουργίας ανέλαβε ο ευγενής Δήμαρχος Αρτάκης (Erdek) κ. Hüseyin Sarı και το κατά πάντα πρόθυμο επιτελείο του.

Τα πάντα είναι έτοιμα για να υμνήσουν την Παναγία την Αρτακηνή, τη μάνα Παναγία των απανταχού Κυζικηνών και όλου του κόσμου. Η μητρική της προστασία ειναι κοινό βίωμα για όλους τους πιστούς. Γι’ αυτή τη μητρική Της φροντίδα, Τής ανταποδίδουν ύμνους και ευχαριστίες. Οι πλάτανοι που φύτρωσαν στο μοναστήρι της μοιάζουν ως άγγελοι που την περιστοιχίζουν και υμνούν την τιμιωτέρα των Χερουβείμ.

Με την αυριανή Θεία Λειτουργία νεκροί και ζώντες θα ενωθούμε μαζί της και θα μετάσχουμε στην αγάπη της Παναγίας, στην κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Μη λησμονούμε ότι η Παναγία είναι μια αγαπώσα καρδιά για όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλής και γλώσσας, διότι ενώθηκε με τον Θεό Λόγο και δι’ Αυτού με το μυστήριο της αγάπης του Τριαδικού Θεού.
Εκφράζονται πολλές υιϊκές ευχαριστίες στον Πατριάρχη του Γένους των Ορθοδόξων για την αναβίωση της πανήγυρης της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης στον οικείο τόπο της, καθώς και οικείο τόπο του Πατριάρχου, δεδομένου ότι η Μονή είναι Πατριαρχική. Οι ψυχές των κεκοιμημένων Κυζικηνών και των σπογόνων τους αγγάλονται για το γεγονός και ευγνωμονούν πρώτα τον Θεό και μετά τον Πατριάρχη για την αδιάπτωτη πατρική Του αγάπη και φροντίδα για τη Μονή Φανερωμένης.
Το λειτουργικό αυτό γεγονός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι 4Ε.
Χρόνια πολλά από τον ιερό τόπο της Παναγίας της Κυζικηνής χερσοννήσου.
Ταπεινός Κυζικηνός προσκυνητής

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.