ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ

Στη Μόσχα έφτασε το πρωί της Παρασκευής ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να λάβει μέρος στην Εξόδιο ακολουθία του Επισκόπου Μοραβίας κυρού Αντωνίου, επί σειρά ετών εκπροσώπου της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα.
Ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο Βνούκοβο από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Μόσχα, Μόμτσιλο Μπάμπιτς.

Τη συνοδεία του Σέρβου Πατριάρχη αποτελούν οι Επίσκοποι Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Άνω Καρλοβικίου κ. Γεράσιμος, Βαλιέβου κ. Ησύχιος, Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος, Τζέκαρ κ. Νεκτάριος και Τόπλιτσα κ. Πέτρος.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο το Σάββατο 16 Μαρτίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Στη συνέχεια θα τελεστεί η Εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Αντωνίου ενώ η ταφή θα γίνει στον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, μετόχι της Σερβικής Εκκλησίας στη Μόσχα, όπου ο κυρός Αντώνιος διακόνησε για 22 χρόνια ωςεκπρόσωπος της Σερβικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.