Ο ιερέας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα.

Αναστάτωση επικράτησε στην Αχαΐα στις 7.30, το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε… «γυαλιά καρφιά».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του flamis.gr, εκείνη την στιγμή είχαν ενεργοποιηθεί οι μικροφωνικές του Ιερού Ναού, ώστε να ακούγεται η Θεία Λειτουργία στο χωριό. Όπως είπε, όμως, ο άνδρας, ο δυνατός ήχος… του ξύπνησε το βρέφος που κοιμόταν στο σπίτι του, το παιδάκι έκλαιγε και τότε εκείνος… μπήκε μέσα στην Εκκλησία και στην κυριολεξία… «τα έσπασε»!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο, κουνούσε εικόνες, ενώ «επιτέθηκε» και στα μανουάλια. Και όλα αυτά εν μέσω φωνών μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, με τους πιστούς να μένουν με ανοιχτό το στόμα.

Απίστευτες σκηνές σε εκκλησία στην Αχαΐα: Ο ιερέας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει

Ο ιερέας δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Αστυνομία δεν εκλήθη. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον νόμο, η ώρα κοινής ησυχίας είναι μέχρι τις 7 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, που έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκου, ο οποίος επικαλέστηκε πως θίγεται η οικιακή του γαλήνη, καθώς ο ήχος από την καμπάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ενοχλούσε. Η αίτησή του έγινε μάλιστα δεκτή και σύμφωνα με την απόφαση, αποφασίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσήνης να σταματήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες της Εκκλησίας τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση, που είχε οριστεί για τις 12 Μαρτίου 2024 αλλά πήρε αναβολή.

Πηγή: flamis.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.