Για τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές, εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πρόσφατα την αναστολή της είσπραξης της μηνιαίας δόσης του Φεβρουαρίου για όλες τις ρυθμίσεις οφειλών προς την Εφορία, στις οποίες έχουν ενταχθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί άμεσα από την πανδημία, καθώς επίσης και για τους εργαζομένους σ'αυτές που οι συμβάσεις τους έχουν ανασταλεί.

Για τις οφειλές αυτές είχε αποφασιστεί η εναλλακτική λύση της τμηματικής καταβολής σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να ξεκινά τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά στις αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία, οι οποίες έπρεπε να καταβληθούν κανονικά εντός της περιόδου Ιουλίου – Οκτωβρίου 2020 αλλά έμειναν απλήρωτες και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, η μόνη δυνατότητα ρύθμισης που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η υπαγωγή τους στην ισχύουσα πάγια ρύθμιση που προβλέπει αποπληρωμή σε έως 12 έντοκες μηνιαίες δόσεις ή σε έως 24 έντοκες (με πιο υψηλό επιτόκιο) μηνιαίες δόσεις.

Εφάπαξ, μέχρι το τέλος του 2021, ή σε 24 – 48 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Ιανουάριο του 2022 μπορούν να εξοφληθούν οι αρρύθμιστες οφειλές προς την Εφορία που βαραίνουν τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού και έχουν συσσωρευτεί κατά το πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πρόκειται για χρέη που έπρεπε να είχαν καταβληθεί κανονικά σε προθεσμίες που έληγαν εντός των περιόδων Μαρτίου-Ιουνίου 2020 και Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020, αλλά οι πληρωμές τους είχαν ανασταλεί καθώς οι προθεσμίες καταβολής τους είχαν παραταθεί μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.