Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου το απόγευμα, στην αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μεταμορφωσεως Ερμουπόλεως, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η 4η συνάντηση τής εφετινής περιόδου και πρώτης για το νέο έτος 2020, τού Σχολείου Οικογένειας τής Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Το θέμα της ήταν οι διάφορες πτυχές και παράμετροι, για μια πιο σαφή κατανόηση τής αγάπης προς τον εαυτό μας. Ακολουθώντας την πρώτη και κυρία εντολή τού Ιησού Χριστού «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτον», ο ομιλητής και Υπεύθυνος του “Σχολείου Οικογένειας”, Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος ανέπτυξε υπό το πρισμα τής θεολογίας, αλλά και τής ψυχολογίας, με την ιδιότητα του ως Οικογενειακού Ψυχοθεραπευτή, τη σημασία της πραγματικής και όχι ναρκισσιστικής αγάπης προς τον εαυτό μας. Ο ευρύς διάλογος που ακολούθησε και η μεγάλη συμμετοχή του κοινού υπήρξαν ενδεικτικά του πόσο αγγίζει το θέμα αυτό τις ψυχές των ανθρώπων.

Στην πρωτοχρονιάτικη αυτή συνάντηση, με την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή των παρακολουθούντων το Σχολείο Οικογένειας, έγινε και η κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας, κατά την οποία ο συντονιστής του π. Μελέτιος μετέφερε το μήνυμα αγάπης και ευλογίας τού Σεβασμιωτατου κ. Δωροθέου Β΄ και τις ευχές του για καρποφόρα συνέχιση της σημαντικής κοινωνικής αυτής δράσης τής Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.