Σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως ετελέσθη το πρωί της Τετάρτης 4 Μαΐου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το Τεσσαρακονθήμερο ι. Μνημόσυνον του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Μονής και Ηγουμενεύσαντος σε αυτή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία προέστη του Ιερού Μνημοσύνου, έχοντας συλλειτουργούς του τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μονής και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιον Πατρόν, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Στέφανον Μακρή, τον Ιερομόναχο Ανδρέα Δημητρίου, τον Πρεσβ. Φιλόθεον Κάλφα, ως και τον Διάκονον Γεώργιον Κακακιόν.

Προ της απολύσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιοωτάτου έλαβε χώρα το ιερό Μνημόσυνο, συμπροσευχομένων υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, των Ιεροψαλτών κ. Μερκουρίου και κ. Δημοσθένους Γιανναρά και του κ. Δημητρίου Κοπανίδη, παλαιών και νυν Εφόρων ως και των εργαζομένων της Ι. Μονής Πανορμίτου, αλλά και ευαρίθμων πιστών, ως και πνευματικών αυτού τέκνων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, με ενθέρμους, από της Αρχιερατικής αυτού καρδίας, λόγους, αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή του π. Ιεροθέου, σκιαγραφώντας τις πολλές αυτού κεκρυμμένες αρετές, την ακατάπαυστο αυτού πνευματική εργασία και προσευχή υπέρ πάντων, επικαλούμενος εν κατακλείδι τις ικεσίες του από το Επουράνιον Θυσιαστήριον.

Αναφέρεται δε, ότι το εσπέρας της προτεραίας, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αντώνιος μετά του π. Φιλοθέου τέλεσαν επί του τάφου του μεταστάντος Γέροντος Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.