Μέσα σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης – Λαζαριστές, σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» του ΚΘΒΕ, ο πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO League Junior. Expo event.

Ο φετινός διαγωνισμός, ο οποίος ήταν και πάλι συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και του φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού eduACT-Δράση για την εκπαίδευση, είχε τίτλο «AQUA ADVENTURE» και έτσι οι 38 ομάδες των 200 παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και παρουσίασαν τις κατασκευές και τις προτάσεις τους, κλήθηκαν να ασχοληθούν με το θέμα του νερού και των χρήσεών του.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας για τη νεότητα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος, κηρύσσοντας την έναρξη του διαγωνισμού και βρισκόμενος πάντοτε κοντά στη νεολαία, αναφέρθηκε στην αξία του νερού ως αρχέγονου στοιχείου της δημιουργίας του κόσμου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή του ανθρώπου από τη στιγμή που συλλαμβάνεται ως έμβρυο μέσα στο αμνιακό υγρό, αλλά και με την πνευματική ζωή αφού τό βάπτισμά του γίνεται μέσα στο νερό, ενώ παράλληλα άκουσε τις δημιουργικές ιδέες των παιδιών, που κατέκλυσαν το θέατρο, και συνομίλησε μαζί τους.

Η εκδήλωση αυτή περιλάμβανε επίσης μουσικές μελωδίες και παρουσίαση της βράβευσης του έργου της eduACT από τα Education Leader Awards με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία».

Το βραβείο αυτό , αφιερώθηκε στη αγαστή συνεργασία της eduACT με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως με απώτερο σκοπό τη συνέχισή της.

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έρευνας

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έρευνας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.